VÄXTBASERAD HUDVÅRD.
100% VEGANSK.

ByKO är modern och växtbaserad hudvård för maximal hudhälsa. Potenta formuleringar med ekologiska och 100% veganska ingredienser utan naturfrämmande ämnen. ByKO fokuserar på hållbara formuleringar, förpackningar och hudvårdsrutiner utan nonsens.

Vi arbetar ständigt med att utmana oss själva och utveckla produkter som levererar resultat utan att kompromissa med miljö eller innehåll. Vår ambition är att leda utvecklingen av innovativa och växtbaserade hudvårdsprodukter. Med tillverkning i Sverige, ligger det i vårt DNA att ha naturen som drivkraft i allt vi gör.

We turn plants into skincare. Driven by nature.

VÄXTER, VETENSKAP OCH HÅLLBARHET.
I PERFEKT SYNERGI.

Vår historia börjar för många år sedan, när vår grundare Jon Kårby fann sin passion för hudvård under helgarbetet på den lokala hudvårdssalongen. Efter ett årtionde i den professionella hudvårdsbranschen, som hudterapeut och lärare, fullföljde han sin dröm om att studera Ayurvedisk örtlära i Indien. Det var under hans botaniska studier, en idé om produkter där tradition möter innovation växte fram.

Väl hemma började han blanda egna produkter med recept sprungna ur naturen för vänner och familj. Resultatet blev Kårby Organics, en produktfilosofi som tog avstånd från tvivelaktiga och syntetiska ingredienser. Men det här var bara början på en resa, en resa som innebar år av research inom grön kemi, växtbaserade ingredienser och insamling av kliniska data. För att kunna formulera produkter där växter, vetenskap och hållbarhet smälter samman i perfekt synergi.

När kärnfilosofin bakom Kårby Organics och åren av research på växtbaserade ingredienser möttes skapades By Kårby Organics - ByKO.

VÅR FILOSOFI

PLANT BASED

Som svensktillverkat varumärke ligger det i vårt DNA att ha naturen som drivkraft i allt vi gör. Vi väljer selektivt ut aktiva ämnen till våra växtbaserade formuleringar. Alla våra produkter är 100% veganska och utan naturfrämmande ämnen.

ORGANIC

Att utvinna ingredienser från naturen innebär ett stort ansvar. Därför är det självklart för oss att bli oberoende certifierat av Ecocert, enligt Cosmos strikta standard på alla våra produkter.

POTENT

Vi fokuserar på biokompatibla ingredienser som efterliknar hudens naturliga processer. Potenta växtextrakt utvecklade genom moderna teknologier för synliga resultat och maximal hudhälsa.

SUSTAINABLE

Inom vår produktutveckling följer vi den gröna kemins principer. På förpackningar märker vi ut procenten återvunnet och biologiskt material. Alla våra produkter är utvecklade utan mikroplaster.

EKOLOGISK HUDVÅRD

Vad innebär vår certifiering?

Alla våra produkter är oberoende granskat och certifierat av Ecocert enligt Cosmos strikta standard. Ecocert är en av de mest respekterade och världsledande inom certifiering av hållbara processer och produkter. Certifieringen innebär granskning och reglering av varje enskild ingrediens, produktion och färdig produkt. Men också att förpackningar, marknadsmaterial och transporter följer kraven. Genom att vi följer denna standard garanteras att våra produkter är trygga och hållbara, för både hälsa och miljö.

Våra produkter är dessutom veganska och cruelty-free certifierade enligt PETA.

  • Miljövänliga produktions- och bearbetningsprocesser som också tar hänsyn till människors hälsa.
  • Produktutveckling enligt den gröna kemins principer.
  • Respektera den biologiska mångfalden.
  • Produkter fria från GMO, petrokemiska råvaror, parabener, phenoxyethanol, syntetiska parfym- och färgämnen.
  • Återvinningsbara förpackningar.

Mer om kraven kring innehållet i varje produkt:

  • Minst 95% ekologiska växtextrakt.
  • Minst 95% naturligt utvunna ingredienser.
  • Minst 20% av den totala formuleringen måste vara ekologisk. För produkter som sköljs av gäller 10%.
  • Vatten och naturliga mineraler räknas inte som ekologiska.

Vill du lära dig mer? Du hittar länkar nedan till våra certifieringar.